Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μάζεμα της Λέσχης Τρίτη 3 Απρίλη

Την Τρίτη 3 Απρίλη 2012 θα γίνει μάζεμα της Κοινωνικής Πολιτιστικής Λέσχης Περιστερίου για τον προγραμματισμό κ συντονισμό των επόμενων εκδηλώσεων / κινήσεων.
Το κάλεσμα όπως κ κάθε δραστηριότητα της Λέσχης είναι ανοιχτό.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προβολή της ταινίας "BRAZIL"

Κυριακή 25 Μάρτη στις 8 το βράδυ προβάλλεται η ταινία BRAZIL του Terry Gilliam


Θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση της ταινίας από την ομάδα κινηματογράφου, ενώ μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

To trailer της ταινίας:

** Στις 6:30 θα γίνει μάζεμα της Λέσχης για να συντονιστούν οι δράσεις / εκδηλώσεις των επόμενων εβδομάδων.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Για τον πολιτισμό της αλληλεγγύης και της αντίστασης!


...Κόντρα στον πολιτισμό που μας επιβάλλουν! Αυτόν της τηλεόρασης, της ακριβής διασκέδασης, του σαθρού lifestyle... Του πολιτισμού που θέλει να μας κάνει άβουλους παθητικούς δέκτες – καταναλωτές, έτοιμους να επιλέξουν τον ατομικό δρόμο έναντι του συλλογικού. Της πολιτιστικής βιομηχανίας που επιβάλλει μια πρωτοφανή εκμετάλλευση του καλλιτεχνικού έργου από τις εταιρείες καθιστώντας τον πολιτισμό ένα από τα πλέον σημαντικά πεδία κερδοφορίας του συστήματος.

Για μας η τέχνη και ο πολιτισμός δεν κρύβονται σε ακριβές γκαλερί,  σε πολυδιαφημισμένα θεάματα! Βρίσκεται στην ανάγκη μας να κάνουμε πράγματα στην γειτονιά μας! Με μαθήματα αυτομόρφωσης, προβολές, συζητήσεις, συναυλίες, δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργία ταινιών μικρού μήκους κλπ

Ίσως πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σε μια εποχή που η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση αποκτούν διαστάσεις πανδημίας, υπάρχει η ανάγκη να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!

Είμαστε άνθρωποι που δεν ανεχόμαστε την κυριαρχία του αγοραίου πολιτισμού στην πόλη μας! Πιστεύουμε, όμως, οτι η μάχη για έναν άλλο πολιτισμό οφείλει να συνδέεται με τις ανάγκες και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας που βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους να γκρεμίζονται!

Για το λόγο αυτό, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε την 
Κοινωνική – Πολιτιστική Λέσχη Περιστερίου!
                                                     
Μια συλλογικότητα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ, βαθιά εξαρτημένη, όμως, από τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας!
Μια συλλογικότητα που λειτουργεί ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ο καθένας μπορεί να συμμετέχει ισότιμα και ελεύθερα!

Η προσπάθεια μας αυτή  δεν διεκδικεί τη μοναδικότητα και το αλάθητο, θα έχει έντονα τα στοιχεία πειραματισμού, αφουγκραζώμενη τις σαρωτικές αλλαγές στην κοινωνία!

Η προσπάθεια αυτή θα κρίνεται στην ικανότητά της να προβάλλει ένα διαφορετικό πολιτιστικό πρόταγμα στην πόλη δημιουργώντας σταθερό μέτωπο απέναντι στον εμπορευματοποιημένο πολιτισμό, στη δυνατότητα να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ταξική αλληλεγγύη των φτωχών και καταπιεσμένων μέσα στην τοπική κοινωνία, στην επιτυχία της να συνεισφέρει στη επιμόρφωση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από μαθήματα αυτομόρφωσης.

Και όλα αυτά χωρίς την αυταπάτη ότι θα δημιουργήσουμε το δικό μας «γαλατικό χωριό» αλλά με καθοριστικό στοιχείο την διεκδίκηση για έναν άλλο πολιτισμό, για την καλυτέρευση της ζωής μας. Κατανοώντας ότι η οικοδόμηση ενός άλλου κόσμου με αξιοπρέπεια και χωρίς εκμετάλλευση περνάει μέσα και από την ανάπτυξη εγχειρημάτων αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

1η συνάντηση για τη συγκρότηση ομάδας ντοκυμαντέρ

Την Κυριακή 18 Μάρτη 2012 στις 18:00 στο μάζεμα της Πολιτιστικής Λέσχης Περιστερίου θα ξεκινήσει συζήτηση για τη δημιουργία ντοκυμαντέρ που θα εστιάζει στα προβλήματα της πόλης.

Το κάλεσμα είναι ανοιχτό κ κάθε ιδέα / βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Επίσης, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί θεματική συνέλευση για τη φυσιογνωμία κ τους στόχους της λέσχης.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Επιτυχημένη η πρώτη προβολή της λέσχης

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη προβολή της Πολιτιστικής Λέσχης Περιστερίου.

Περισσότερα από 30 άτομα παρακολούθησαν την προβολή της ανεξάρτητης ταινίας "Storytelling" κ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες εκδηλώσεις της λέσχης.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε αποφασίστηκε την Κυριακή 18 Μάρτη στις 6 το απόγευμα να ξεκινήσει κουβέντα για το σχεδιασμό κ τη δημιουργία ντοκυμαντέρ πάνω στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του Περιστερίου. Αναλυτικότερα τα πρακτικά ΕΔΩ.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Προβολή της ταινίας "STORYTELLING"

Κυριακή 11 Μάρτη
Προβολή της ταινίας "STORYTELLING" του Todd Solondz


ΗΠΑ, 2001. Σκηνοθεσία-σενάριο: Τοντ Σόλοντζ. Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Γουίσντομ, Λίο Φιτζπάτρικ, Πολ Τζιάματι, Τζον Γκούντμαν. Διάρκεια: 87 λεπτά.

Το σχολείο και η οικογένεια είναι στο στόχαστρο της ταινίας αυτής του Σόλοντζ, ταινίας δοσμένης με ειρωνεία, σατιρική διάθεση και πάντα έξοχες ερμηνείες.

Με την αμερικανική κοινωνία και τη συμπεριφορά της καταπιάνεται και ο Τοντ Σόλοντζ στην ταινία του «Storytelling». Πρόκειται για δυο διαφορετικές ιστορίες (αρχικά επρόκειτο να γυριστούν τρεις) που μας παρουσιάζουν τα διάφορα «κακώς έχοντα» στην ευημερούσα κοινωνία της υπερατλαντικής δύναμης. Στην πρώτη, και πιο σύντομη, αν και καλύτερη από τις δύο, ιστορίες, έχουμε την ιστορία της σχέσης μαθητών με τον καθηγητή. Πρόκειται για μια τάξη λογοτεχνίας όπου οι μαθητές γράφουν διηγήματα που τα διαβάζουν στον βραβευμένο με Πούλιτζερ μαύρο καθηγητή τους. Ανάμεσά τους ένας ανάπηρος από εγκεφαλική παράλυση μαθητής που γράφει, σύμφωνα με ορισμένους, «σαν τον Φόκνερ» και σύμφωνα με άλλους, «για τα σκουπίδια», και μια ξανθιά μαθήτρια, πρώην φιλενάδα του ανάπηρου μαθητή, που παρασύρεται από τον καθηγητή στο διαμέρισμά του, όπου βιάζεται, και στη συνέχεια γράφει ένα διήγημα με βάση τη σκληρή σεξουαλική εμπειρία της.

Στις 18:00 θα προηγηθεί μάζεμα για τη λειτουργία της Λέσχης.
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό.